Westermarck

Westermarck – Documentary

Pics by: Amanda Lehtola, Arto Kultalahti

 

My Role

Producer

Trailer

Synopsis

Järvenpään kartanon viimeisen omistajasuvun nuori isäntä Bjarne palaa opintomatkaltaan Tanskasta ja lähtee kehittämään kartanon maanviljelystoimintaa aivan uudella innolla. Pian kartanon pelloilla nähdään uusia tuotantokoneita, kasvinjalostuslaitos mahdollistaa uusien kasvien viljelyn ja kartanon maat laajenevat ennen näkemättömällä tavalla.

Maanviljelijöiden olojen parantaminen on hänelle sydämen asia, ja kukkaron nyörit ovat toisinaan löysällä lainanhakijoille. Innokkuudella ja luottamuksella on kuitenkin hintansa, ja Westermarck joutuu lopulta kohtaamaan menestyksen nurjan puolen

Luodo Median tuottama Westermarck-dokumenttielokuva on syväluotaava elämäntarina Järvenpään kaupungin tuntemattomasta perustajasta,
maanviljelysneuvos Bjarne Westermarckista. Hän omisti aikanaan kaikki nykyisen Järvenpään maat, ja kaupunki on rakentui hänen liiketoimintansa pohjalle.

Tätä pimennossa ollutta historianjaksoa valottavat dokumenttielokuvassa asiantuntijat Tuula Siltasari Peltonen, Hannu Huvinen, sekä kaupunkineuvos Erkki Kukkonen.